Україна обговорить з Польщею питання Волинської трагедії, - Сигіба

Україна обговорить з Польщею питання Волинської трагедії, - Сигіба

Україна готова обговорювати з польськими колегами щодо складних історичних питань, зокрема тих, що стосуються Волинської трагедії.

Про це заявив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга.

Сибіга зазначив, що українська сторона володіє необхідною політичною волею та дипломатичними ресурсами для вирішення навіть найскладніших питань, зокрема в стосунках з Польщею, яка є важливим союзником України. Міністр підтвердив, що це питання буде порушено на переговорах сьогодні, проте не уточнив, з ким саме обговорюватиметься тема.

"Ми маємо достатньо політичної волі та дипломатичного хисту, щоб вирішувати будь-які, в тому числі найскладніші питання, в тому числі з нашими найближчими союзниками й друзями поляками. Ми на цю тему будемо розмовляти", - заявив очільник зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, заступник міністра закордонних справ Польщі Владислав Теофіл Бартошевський заявив, що Польща планує порушити чутливе для України питання ексгумацій польських жертв Волинської трагедії у першому розділі переговорів про членство України у Європейському Союзі. Бартошевський додав, якщо це питання не буде вирішено, то Україна не просунеться в наступних розділах переговорів.



Як повідомляв “Ми-Україна”, президент Польщі Анджей Дуда висловив невдоволення коментарем міністра оборони Владислава Косіняка-Камиша, який заявив, що Україна не зможе приєднатися до Євросоюзу, якщо не розв'яже питання Волинської трагедії.

Головне