Україна не планує погоджуватися на будь-яке заморожування війни - МЗС

Україна не планує погоджуватися на будь-яке заморожування війни - МЗС

Міністерство закордонних справ України рішуче спростувало інформацію, опубліковану німецьким виданням BILD, щодо можливого "заморожування" війни. Про це повідомив речник МЗС Георгій Тихий.

У своїй заяві підкреслив, що Україна не розглядає такого варіанту розвитку подій.

"Ні, Україна не планує погоджуватися на будь-яке "заморожування" війни. Джерело, яке це повідомило, не знає про план президента Зеленського. Ті елементи, які президент представить у США, безсумнівно, посилять, а не послаблять Україну та її воїнів", - наголосив Тихий.

Спростування з'явилося у відповідь на публікацію BILD, де стверджувалося про готовність України до часткового припинення вогню на певних ділянках фронту. Видання також згадувало про нібито вимогу України дозволити удари західною зброєю по території росії.

Тихий запевнив, що стратегія, яку президент Зеленський представить під час майбутнього візиту до США, "безсумнівно, посилить, а не послабить Україну та її воїнів". Очікується, що український лідер зустрінеться з президентом Джо Байденом, а також потенційними кандидатами у президенти Камалою Гарріс і Дональдом Трампом для презентації своєї стратегії перемоги у війні.

Нагадаємо, внаслідок ракетної атаки російських збройних сил на Одещину 14 вересня загинуло двоє людей, ще одна місцева жителька отримала поранення.

Як писали "Ми-Україна" раніше, східну Європу накрив циклон "Борис", який вже призвів до підтоплення низки країн. Раніше через повені Польща та Чехія скасували низку залізничних рейсів. Тепер же стало відомо, що рівень води зростає і у столиці Австрії Відні.

 

Головне