Україна не може примусово повернути з-за кордону військовозобов’язаних, - Данілов

Україна не може примусово повернути з-за кордону військовозобов’язаних, - Данілов

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов розповів, що Україна хотіла б повернути з-за кордону військовозобов'язаних громадян, але примусово це не зробити. Про це він повідомив у інтерв'ю агентству Report.

Навіть попри те, що в уряді цього б хотіли.

"Ми б хотіли, щоб вони повернулися, але примусово це зробити не вийде. Якщо громадянин офіційно має статус біженця, який постраждав від військової агресії, ми не зможемо втрутитися", - заявив Данілов.

Він також наголосив на необхідності внесення коректив до закону про мобілізацію, щоб зробити процес призову на військову службу більш справедливим.

Нагадаємо, євродепутати обговорили позачерговий саміт, який відбудеться, 1 лютого та закликали лідерів країн ЄС до позбавлення Угорщини права голосу. Про це повідомила пресслужба Європейського парламенту.

Європейський парламент підтримав резолюцію, яка засудила "навмисні, безперервні та систематичні зусилля угорського уряду, спрямовані на підрив основоположних цінностей ЄС". Цю резолюцію підтримали 345 депутатів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, північноатлантичний Альянс проведе військові навчання Steadfast Defender 2024, це стане найбільшими за останні десятки років. Про це повідомляє видання Reuters.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.