Україна нарощує експортний потенціал і продовжує бути донором продовольчої безпеки для світу, - Зеленський

Україна нарощує експортний потенціал і продовжує бути донором продовольчої безпеки для світу, - Зеленський

Попри війну та російський терор, Україна залишається важливим донором глобальної продовольчої безпеки і активно нарощує свої експортні можливості.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Зеленський відзначив, що за понад рік роботи експортного морського коридору Україна транспортувала 70 мільйонів тонн вантажів. З українських портів вирушило більше ніж 2500 суден, які доставляли продукцію до портів Азії, Африки, Європи та Америки.

Українське зерно досягло країн від Єгипту до Індонезії, від Тунісу та Лівії до Індії, а також від Алжиру до Китаю. Гуманітарна ініціатива “Зерно з України” допомогла забезпечити необхідне продовольство сотням тисяч сімей і мільйонам людей у таких країнах, як Ефіопія, Сомалі, Ємен та Судан.

Президент подякував усім, хто працює над підтримкою експортного потенціалу України, а також тим, хто допомагає в світі, зазначивши, що це посилює мир.

Нагадаємо, з 2022 року росія, разом із партнерами, продала вкрадене з окупованих територій України зерно на суму близько одного мільярда доларів.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Головне управління розвідки Міноборони України опублікувало унікальні кадри роботи бойових медиків, які на полі бою під ворожим вогнем рятують поранених, евакуюють їх і надають медичну допомогу в польових умовах.

Головне