Україна має домовленість з ЄС про початок переговорів про вступ у червні, - Ольга Стефанішина

Україна має домовленість з ЄС про початок переговорів про вступ у червні, - Ольга Стефанішина

Україна і Європейський Союз досягли домовленості затвердити переговорні рамки щодо вступу України у червні. Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина на “Київському Безпековому Форумі“.

Віцепрем’єр - міністерка з питань євроінтеграції України зазначила, що затверджена у березні переговорна рамка дала юридичні підстави рухатися більш оперативно далі.

"Стартують європейські вибори, і ми маємо джентльменську домовленість серед абсолютної більшості країн ЄС, що і міжурядова конференція, і сама переговорна рамка будуть затверджені в червні", – заявила вона.

Стефанішина зазначила, що в четвер було засідання Європейської ради й були дані відповідні інструкції міністрам з європейських справ з тим, щоб встигнути почати переговори у червні.

"Ми не бачили перепон, щоб у березні вже затвердити переговорну рамку. Це дало б юридичні підстави рухатися більш оперативно далі. Але стартують європейські вибори, і ми маємо джентльменську домовленість серед абсолютної більшості країн ЄС, що і міжурядова конференція, і сама переговорна рамка будуть затверджені в червні", – заявила вона.

Нагадаємо, кількість поранених внаслідок ракетного обстрілу Запоріжжя зросла до 15 людей, ще двоє людей зникли безвісти. Про це повідомив керівник ОВА Іван Федоров.

Як писали "Ми-Україна" раніше, служба безпеки України (СБУ) зібрала доказову базу на ще одного російського окупанта, який причетний до масових вбивств цивільного населення під час боїв за Київ. Про це повідомляє СБУ.

Головне