Україна має 6 млрд доларів на закупівлю озброєнь у 2024 році

Україна має 6 млрд доларів на закупівлю озброєнь у 2024 році

Україна у 2024 році має 6 мільярдів доларів на закупівлю озброєнь, зокрема у вітчизняних виробників. Про це повідомив журналістам міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Зокрема у вітчизняних виробників, повідомив міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, цитує Інтерфакс-Україна.

"Весь бюджет оборони на 2024 рік - близько 40 млрд доларів - із цієї суми 30 млрд доларів - це зарплати і виплати військовослужбовцям, з решти 10 млрд доларів без урахування витрат на ПММ і форму, на купівлю озброєнь залишається 6 млрд доларів. Це та сума, яку ми сьогодні маємо в контрактах для наших виробників, насамперед українських, і це дуже мало, оскільки наші виробничі можливості втричі більші", - йдеться у повідомленні.

Він наголосив, що Україна веде переговори з іноземними партнерами щодо купівлі за їхні кошти виробів української військової промисловості, з подальшим переданням цієї техніки, озброєнь ЗСУ.

Нагадаємо, на фронті відбулося 42 бойові зіткнення, росіяни 28 разів намагалися атакувати позиції Сил оборони на п’яти напрямках. Найбільше - на Новопавлівському. Про це повідомили у зведенні Генштабу.

Як писали "Ми-Україна" раніше, росія від початку 2024 року 12000 разів атакували Херсонську область, за цей час 64 людини загинули, ще 292 – поранені. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Головне