Україна готує план для МВФ на випадок припинення допомоги США, - Bloomberg

Україна готує план для МВФ на випадок припинення допомоги США, - Bloomberg

Україна розробляє план заходів на випадок, якщо Сполучені Штати припинять надавати допомогу. Згідно з інформацією від Bloomberg, цей план передбачає розширений продаж внутрішніх облігацій, підвищення податків та скорочення витрат.

Уряд України має намір представити цей план Міжнародному валютному фонду (МВФ) наступного тижня. Ці кроки необхідні, щоб забезпечити МВФ достатню впевненість у тому, що Україна зможе сплатити свої борги у випадку відмови союзників надавати фінансову підтримку, яка є однією з умов кредитної програми МВФ на суму 15,6 мільярда доларів.

Представники МВФ разом з керівником місії фонду в Україні Гевіном Греємом прибудуть у Київ на триденний візит 12 лютого. Цей візит передує перегляду кредитної програми МВФ, який розпочнеться у лютому та призведе до розблокування траншу допомоги у розмірі 900 мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Умови Ukraine Facility: на що та під які реформи Євросоюз надає Україні 50 мільярдів євро

Згідно з програмою МВФ на цей рік, Україна має отримати 5,3 мільярда доларів. Перехід до розширення внутрішніх державних запозичень вважається ключовим джерелом фінансування в разі відмови від допомоги США. Уряд також може розглянути підвищення податків або скорочення витрат у разі необхідності.

Нагадаємо, у Мінекономіки розповіли, коли та скільки грошей отримає Україна у першому транші від ЄС. Перший транш від Європейського союзу у рамках програми Ukraine Facility Україна розраховує отримати у березні. 

1 лютого голова Євроради Шарль Мішель повідомив, що всі країни Євросоюзу одноголосно погодилися надати Україні допомогу в обсязі 50 мільярдів євро. Домовленості було досягнуто після декількох тижнів супротив угорського прем'єра Віктора Орбана.

Це рішення тепер повинен проголосувати Європейський парламент. Це станеться наприкінці лютого на другій пленарній сесії Європейської ради.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у  Дніпропетровській області вибухотехніки поліції виявили майже неушкоджений Shahed, який по території України запустили російські військові.

Головне