Україна допомогла вивезти з Лівану сім'ї польських дипломатів, - МЗС Польщі

Україна допомогла вивезти з Лівану сім'ї польських дипломатів, - МЗС Польщі

Україна евакуювала з Лівану сім'ї польських дипломатів. Про це повідомив речник МЗС Польщі Павел Вронський.

Точну кількість евакуйованих поляків він не назвав, однак повідомив, що українська сторона вивезла бортом до польського Ряшева “кільканадцять осіб”.

Також Вронський зазначив, що до Польщі завдяки Україні повернулися сімʼї польських дипломатів у звʼязку зі скороченням персоналу посольства в Лівані через політичну ситуацію, а також декілька людей, які виїхали з гуманітарних міркувань та через поганий стан здоров’я.

Представник польського зовнішньополітичного відомства наголосив - Варшава високо цінує такий крок України. 

"Якщо наш літак здійснюватиме туди рейс, то ми заберемо когось з громадян України. Це - співпраця партнерів, які періодично організовують такого роду чартерні рейси до Бейруту", - констатував речник польського зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, 1 жовтня ГУР і та МЗС вивезли з Лівану 179 людей, зокрема 134 громадянина України - 112 дорослих та 22 дитини. Крім того, евакуювали 45 людей інших національностей, зокрема громадян Польщі, Чехії, Литви, Молдови, Бразилії та Лівану.

Евакуація відбулася після того, як 1 жовтня Ізраїль розпочав військову операцію “Стріли півночі" проти угрупування "Хезболла" у Лівані. Іран у відповідь завдав масованого ракетного удару по території Ізраїлю.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, українське МЗС закликало сторони протистояння проявити стриманість та не дати конфлікту перерости у масштабну війну.

Головне