Ухилянти, які отримали умовний термін, й надалі підлягатимуть мобілізації, - Нацполіція

Ухилянти, які отримали умовний термін, й надалі підлягатимуть мобілізації, - Нацполіція

Військовозобов’язані українці в разі ухилення від мобілізації можуть отримати умовний термін покарання, вони надалі підлягатимуть призову. Про це повідомив перший заступник голови Нацполіції України Максим Цуцкірідзе.

Якщо аналізувати ті вироки, які вже є, то в переважній більшості чоловіки, які ухиляються від мобілізації отримують умовні терміни покарання. Вони надалі підлягають мобілізації. Умовний термін більше про те, що якщо людина вчинить повторно те саме, то тоді вже буде реальний строк, — розповів перший заступник голови Нацполіції та керівник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе.

"За його словами, засудженим не треба чекати, коли закінчиться термін покарання, адже "під час винесення такого рішення суд керується тим, що це в майбутньому потенційний військовий ЗСУ. І виносить рішення таким чином, щоб все ж таки можливість служити в нього була", - йдеться у повідомленні.

Наразі розслідується близько 9400 проваджень щодо ухилення від мобілізації. До суду скеровано 2600 проваджень. В 2022 році винесено 250 вироків, в 2023 – близько 300. 

Нагадаємо, у Польщі окружна прокуратура Хелма розпочала розслідування через те, що поляки розсипали зерно Польські фермери на кордоні висипали зерно з українських фур — поліція відкрила справу з українських вантажівок перед переїздом у Дорогуську. Про це повідомляє Farmer.pl.

Як писали "Ми-Україна" раніше, сенатори США ухвалили клопотання про припинення дебатів щодо законопроєкту про виділення допомоги Україні та Ізраїлю. Про це повідомив посол України у США Оксана Маркарова.

Рішення підтримали 66 сенаторів. Проти висловились 33.

Головне