Угорщина наполягає на продовженні заборони імпорту українського зерна

Угорщина наполягає на продовженні заборони імпорту українського зерна

Угорщина наполягає на продовженні заборони Європейського Союзу щодо імпорту українського зерна до п'яти країни після 15 вересня.

Про це повідомила інформаційна агенція Reuters з посиланням на слова глави апарату прем'єр-міністра Угорщини Гергея Гуяша на брифінгу.

"Угорщина попросить ЄС продовжити заборону з 16 вересня", - наголосив він.

За його словами, Угорщина готова знову запровадити національну заборону на імпорт, якщо ЄС не продовжить ембарго.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступив проти плану Єврокомісії про надання Україні фінансової підтримки у 50 млрд євро.

“Ясно одне, ми, угорці, не дамо більше грошей Україні, поки вони не скажуть, куди пішли попередні майже €70 мільярдів”, – сказав він.

За його словами, Угорщина досі не отримала доступу до коштів із фонду, який фінансується за рахунок попереднього спільного кредиту європейських країн. Угорщина та Польща є єдиними членами ЄС, які не отримали кошти на відновлення. Ці кошти Єврокомісія заблокувала через звинувачення в тому, що уряди цих країн завдають шкоди демократії та верховенству права.

Раніше також на YouTube-каналі угорського уряду з’явився ролик під назвою “Настав час для миру”. Опубліковане відео містить зображення української мапи, але без Криму. Тобто в уявленні Угорщини тимчасового окупований український півострів належить росії. Як відомо, на офіційному рівні ані угорський прем’єр Віктор Орбан, ані уряд країни не визнавали анексією росією Криму.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Угорщина у понеділок, 31 липня, знову заблокувала ратифікацію заявки Швеції на вступ до НАТО. Це сталося через те, що партія влади “Фідес” не з’явилася на ініційоване опозицією засідання. Як зазначається, позачергове засідання напередодні ініціювала опозиційна угорська партія “Рух Моментум”. Раніше на Вільнюському саміті президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган пообіцяв передати на ратифікацію заявку про вступ Швеції в НАТО.

Головне