Удари БПЛА вивели з ладу майже 14% нафтопереробних потужностей рф, - Bloomberg

Удари БПЛА вивели з ладу майже 14% нафтопереробних потужностей рф, - Bloomberg

Розвідувальне управління Пентагону повідомило, що атаки українських безпілотників на енергетичну інфраструктуру росії вивели з ладу 14% її нафтопереробних потужностей.

Про це пише Bloomberg.

Зазначено, що втрата частини російських нафтопереробних потужностей викликала підвищення внутрішніх цін на паливо на 20−30% до середини березня і призвела до зупинки експорту.

Згідно з доповіддю, щоб зменшити вплив цих атак, росія заборонила експорт бензину на шість місяців, починаючи з березня, почала імпортувати нафтопродукти з Білорусі і планує здійснювати імпорт з Казахстану, а також надала пріоритет транспортуванню нафтопродуктів залізницею.

Водночас удари по енергетичних об'єктах росії спричинили лише незначні перебої в електропостачанні військових і цивільних об'єктів, оскільки рф має третю за величиною у світі генерувальну потужність і високий ступінь резервування в своїй мережі.

Також українські удари по Чорноморському флоту росії з використанням морських безпілотників змінили поведінку російського флоту. Чорноморський флот росії почав уникати українського узбережжя і передислокував деякі кораблі з основної бази в окупованому Севастополі.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російська федерація завдала удару 18 травня по енергооб'єктах у Полтавській та Харківській областях, що спричинило пошкодження обладнання. Наразі наслідки уточнюються.

Головне