Удар по "Оленьї": у ГУР уточнили дані щодо кількості пошкоджених Ту-22М3

Удар по

Внаслідок атаки на російський військовий аеродром "Оленья" у Мурманській області було пошкоджено два стратегічних бомбардувальники Ту-22М3. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, пише Радіо Свобода.

"Мова йде про вибух над розташуванням літаків. Більше того, можу повідомити, що йде мова про пошкодження двох бортів Ту-22М3. І є відповідні номери бортові - борт №33 і борт №31. Борт №33 - це пробоїни верхньої частини фюзеляжу. І борт №31 - це також певні пошкодження", - розповів представник ГУР МОУ.

Водночас він додав, що росіянам знадобиться певний час, аби відновити пошкоджені літаки.

Крім того Юсов розповів, що під час атаки на аеродром там не спрацювало оповіщення про небезпеку. Також він зазначив, що атаку на "Оленью" було здійснено вдень 25 липня. 

Як повідомляли "Ми-Україна", супутники зафіксували наслідки ракетної атаки ЗСУ по аеродрому Саки в анексованому Криму. На оприлюднених знімках видно, що на одній із частин аеродрому, де базувалися російські літаки Су-30, з'явилися темні плями, які можуть свідчити про пожежу чи вибухи.

Головне