Удар по Одесі: у ракеті була шрапнель, яку використовують для знищення живої сили

Удар по Одесі: у ракеті була шрапнель, яку використовують для знищення живої сили

У ракеті, якою ворог атакував Одесу 29 квітня, була шрапнель, яку використовують для знищення живої сили.

Про це розповів начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук.

Наразі з'ясовуються обставини ракетного удару. Пошкодження виявлені в цивільній інфраструктурі, в спортивних комплексах. Зауважується, що в локації атаки відсутні будь-які військові об'єкти.

"Тип озброєння наразі ще встановлюється. Але можу констатувати, що на стінах навколо ураженого об'єкту спостерігаються дірки від шрапнеля, який використовується для знищення живої сили і для ведення бойових дій. Але не для ударів по цивільній інфраструктурі і мирним мешканцям", - підкреслив Плетенчук.

Спочатку повідомлялося, що у результаті обстрілу загинули дві людини та собака. Втім згодом кількість жертв російського удару по Одесі зросла до чотирьох.

Загинули три жінки та один чоловік. За уточненою інформацією постраждало 27 людей. Серед яких двоє дітей (16 та 5 років) і одна вагітна жінка. Четверо поранених у важкому стані, за їхні життя зараз борються лікарі.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Одеський обласний територіальний центр комплектування та соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей (ТЦК та СП) відреагував на відео, що засвідчує затримання цивільного чоловіка військовими, що з'явилося в деяких телеграм-каналах.

Головне