Удар по ДніпроГЕС: Федоров розповів, чи відновлять рух греблею на вихідних

Удар по ДніпроГЕС: Федоров розповів, чи відновлять рух греблею на вихідних

Після нічного російського удару по Дніпровській ГЕС всі профільні служби міста Запоріжжя докладають максимум зусиль, аби відновити рух транспорту через греблю енергооб'єкта. Про це повідомив голова місцевої ОВА Іван Федоров.

Очільник регіону наголосив, що пріоритетним завданням є забезпечення безпеки мешканців Запоріжжя. Саме тому відновлювальні роботи проводяться не лише оперативно, а й ретельно та виважено, аби мінімізувати ризики для громадян.

Після ґрунтовного оцінювання наслідків ворожого ракетного удару по ДніпроГЕС було ухвалено рішення утриматися від відкриття руху греблею на вихідні дні. Цей час буде використано для проведення всіх необхідних заходів з метою максимального убезпечення учасників дорожнього руху.

Федоров пообіцяв регулярно інформувати громадськість про перебіг виконання ремонтно-відновлювальних робіт. А поки що голова ОВА порадив мешканцям користуватися альтернативними шляхами для переміщення між правим і лівим берегами Дніпра.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ніч з 31 травня на 1 червня військовослужбовці армії рф вчергове масовано атакували об'єкти енергетичної системи України. Це вже шостий напад на об'єкти енергетичної інфраструктури України з моменту першої атаки, що сталася 22 березня. Цього разу ворожі обстріли зачепили одразу п'ять областей нашої держави - Запорізьку, Дніпропетровську, Донецьку, Кіровоградську та Івано-Франківську. Серед цілей, які опинилися під прицілом загарбників, виявилися дві теплоелектростанції (ТЕС) та дві гідроелектростанції (ГЕС). Зокрема, у Запоріжжі через атаку на Дніпровську ГЕС довелося тимчасово обмежити рух транспорту через дамбу станції, аби убезпечити мирних жителів та інфраструктуру. 

 

Головне