У ЗСУ змогли поєднати західні ракети та радянські пускові для посилення ППО

У ЗСУ змогли поєднати західні ракети та радянські пускові для посилення ППО

У Збройних силах України змогли поєднати західні ракети та радянські пускові для посилення власної протиповітряної оборони. Зокрема, так використовують установки "Бук" та ракети Sea Sparrow.

Про це повідомило видання The New York Times. Як зазначається, гібридні системи протиповітряної оборони створили спільно американські та українські інженери.

Новостворену програму американські офіційні особи називають FrankenSAM. Видання пише, що з наближенням зими Україна дуже потребує посилення засобів ППО, аби мати можливість захистити свої електромережі від ударів росії. Обстріли можуть занурити країну в темряву, як це було і минулого року.

Ці гібридні системи, які об'єднують передову західну зброю з озброєнням радянської епохи, створювалися з метою задовольнити попит країни на захист. Один із варіантів гібридної системи поєднує пускові установки "Бук" і ракети Sea Sparrow, а другий - радянські радари і ракети Sidewinder. Такі комплекси пройшли випробування на військових базах в Сполучених Штатах. Вже восени цього року вони надійдуть на озброєння українським оборонцям.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська готуються до нових масованих обстрілів України. Водночас українські оборонці теж готові до цього.

Головне