У Запоріжжі російський агент намагався підірвати поштове відділення

У Запоріжжі російський агент намагався підірвати поштове відділення

У Запоріжжі затримали місцевого жителя, який за вказівкою російських кураторів планував теракт у місті, йому повідомили про підозру. Про це повідомляє Офіс генпрокурора. 

Зловмисник вдома виготовив саморобний вибуховий пристрій з дистанційним керуванням. Його він сховав у коробках з-під фруктів, щоб потім відправити до вантажного відділення одного з поштових операторів. Зрадник мав привести вибухівку в дію за допомогою телефонного дзвінка.

Ще одним його завданням було виявлення місць масового зосередження особового складу і техніки ЗСУ – для підготовки окупантами диверсій чи ударів. Співробітники СБУ викрили фігуранта на етапі підготовки теракту.

За передачу інформації чоловік отримував від РФ від 500 до 2000 гривень. За терористичний акт йому мали заплатити 5 тисяч доларів. 

Чоловікові повідомили про підозру у державній зраді та готуванні до вчинення терористичного акту (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111,  ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 КК України). Наразі він перебуває під вартою. 

Нагадаємо, у Бєлгородській області росії дрон атакував нафтобазу АТ "Бєлгороднєфтєпродукт". На території підприємства сталася пожежа. Про це повідомив губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков.

Губернатор Гладков заявив, що у Губкінському міському окрузі прогримів вибух, а потім "на інфраструктурному об'єкті спалахнула пожежа".

Як писали "Ми-Україна" раніше, в українській розвідці заявили, що серед екіпажу патрульного корабля «Сергей Котов» Чорноморського флоту рф, який потопили в Криму, є загиблі моряки. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

 

Головне