У ВМС повідомили, скільки кораблів рф тримає в Чорному та Азовському морях

У ВМС повідомили, скільки кораблів рф тримає в Чорному та Азовському морях

У Чорному та Азовському морях станом на 18 травня російських ворожих кораблів не зафіксовано.

Про це повідомили Військово-Морські Сили ЗС України.

У Середземному морі присутні чотири ворожі кораблі, включаючи один носій крилатих ракет "Калібр" із загальним залпом до восьми ракет.

Протягом минулої доби, в інтересах рф, через Керченську протоку до Азовського моря пройшли чотии судна; з них два прибули з протоки Босфор.

До Чорного моря увійшли п'ять суден, з яких одне продовжило рух у напрямку протоки Босфор.

"рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS)", — заявили у ВМС.

Нагадаємо, речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук пояснив, що росіяни не виводять ракетоносії у Чорне море, адже бояться ударів з боку України. Він зауважив, що ситуація в Чорноморській акваторії не змінюється після останньої атаки рф із використанням "Калібрів", які противник запускав з підводних човнів.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 17 травня загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще понад 1210 солдатів армії рф. Сили оборони України також знищили 13 танків, 43 бойових броньованих машин та 36 артсистем.

Головне