У війні проти України загинули понад 20 000 жителів Горлівки, яких забрали до російської армії

У війні проти України загинули понад 20 000 жителів Горлівки, яких забрали до російської армії

Так звана окупаційна влада готується до проведення чергової хвилі мобілізації на захоплених росією територіях, аби поповнити втрати особового складу. Лише у Горлівці серед примусово призваних рф місцевих жителів число загиблих становить вже близько 20 000 осіб, пише Центр нацспротиву.

За інформацією Центру, наразі росіяни знову формують списки чоловіків, щоб заповнити втрати серед військових. Відповідний мобілізаційний план вони вже представили окупаційній адміністрації українського міста.

Місцеві ж гауляйтери вказують на те, що соціальна напруга в місті значно зросла через значну кількість загиблих.

У ЦНС нагадують, що мобілізація людей на ТОТ кваліфікується як міжнародний злочин. З примусово призваних до лав армії рф росіяни формують окремі загони і кидають їх без належної підготовки на українські підрозділи.

"росіянам вигідна смерть українців незалежно від сторони за яку вони воюють... росіяни планують збільшити темпи мобілізації саме на ТОТ, аби не виводити своє населення з трансу пропаганди й не втратити популярність війни", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Збройні сили України за час повномасштабної війни знищили вже 255 570 російських військових, зокрема 540 — лише за вчора.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Румунія підтвердила, що візьме участь у навчанні українських пілотів на сучасних винищувачах F-16. Країна розмістить на своїй території майбутній регіональний навчальний центр для пілотів.

Головне