У відповідь на кульки зі сміттям: Південна Корея відновлює військові операції на кордон із КНДР

У відповідь на кульки зі сміттям: Південна Корея відновлює військові операції на кордон із КНДР

У зв'язку з рішенням Північної Кореї надіслати через кордон тисячі повітряних куль зі сміттям, Південна Корея оголосила про відновлення усіх військових дій вздовж демаркаційної лінії між двома країнами. Президент Юн Сок Ель схвалив це рішення як відповідь на провокаційні дії Пхеньяна, пише Reuters.

Представник Міністерства оборони Південної Кореї заявив на екстреному брифінгу, що військові готові вжити всіх необхідних заходів для захисту життя і безпеки громадян від загроз з боку КНДР. Він наголосив, що масштабне розкидання куль із сміттям та екскрементами не лише становить серйозну небезпеку для населення, а й завдає значних матеріальних збитків.

Згідно з повідомленнями, Пхеньян відправив через кордон 15 тонн макулатури за допомогою 3500 повітряних куль. У відповідь Сеул пообіцяв запровадити жорсткі заходи, які можуть включати гучну пропаганду з гучномовців, спрямовану на Північну Корею.

Військовий пакт, укладений в результаті історичних зустрічей на найвищому рівні між двома Кореями в 2018 році, передбачав припинення ворожих дій та військових навчань поблизу кордону. Однак минулого року Пхеньян фактично анулював угоду, розмістивши війська та озброєння на постах охорони біля військового кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР запустила 600 повітряних куль зі сміттям на Південну Корею (фото)

Як писав "Ми-Україна" раніше, 27 травня  Північна Корея здійснила чергову спробу вивести на орбіту свій військовий розвідувальний супутник, однак як і два рази до цього зазнала невдачі. Двигун ракети-носія вибухнув за дві хвилини після злету.

Головне