У Венеції Гранд-канал став зеленого кольору (фото)

У Венеції Гранд-канал став зеленого кольору (фото)

У Венеції, що в Італії, Гранд-канал став зеленого кольору після того, як члени кліматичної групи Extinction Rebellion пофарбували його.

Про це повідомило італійське інформаційне агентство ANSA. Як зазначається, активісти цією дією намагались звернути уваги на виіршення кліматичної кризи.

Журналісти пишуть, що у канал у Венеції було скинуто флуоресцеїн. Це не шкідливо для води, і призводить до зміни кольору на зелений. Також деякі з активістів принесли мотузки та ремені, завдяки яким змогли повиснути на мосту Ріальто, який стоїть над каналом, та вивісити банер з критикою уряду Італії.

Раніше група Extinction Rebellion вже зафарбувала воду в каналі Навільо Гранде, що в Мілані, та річки в Римі, Турині і Болоньї. За їхніми словами,  воду зафарбували "нешкідливим барвником, щоб засудити черговий політичний провал саміту COP28 і світових урядів у боротьбі з кліматичною кризою". Вони також зазначили, що наше майбутнє перебуває в небезпеці, але нічого не робиться для його захисту.

Напередодні Сенат Республіки Італія ухвалив урядовий законопроєкт, який стосується покарання екоактивістів, які псують культурні пам'ятки. Нижня палата парламенту ще не схвалила його.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден раптово вирішив не їхати на кліматичний саміт ООН, який відбувся в Дубаї в четвер, 30 листопада. Серед присутніх на саміті були король Чарльз III, Папа Римський Франциск та лідери близько 200 країн світу.

Головне