У Венесуелі спалахнула хвиля протестів після перемоги на президентських виборах Ніколаса Мадуро

У Венесуелі спалахнула хвиля протестів після перемоги на президентських виборах Ніколаса Мадуро

Хвиля протестів охопила кілька міст Венесуели після того, як виборча комісія країни оголосила Ніколаса Мадуро переможцем президентських виборів. Народні виступи розпочалися 29 липня, відображаючи невдоволення частини населення результатами голосування. Про це повідомляє видання CNN. 

Мітингарі захопили міжнародний аеропорт у Майкетії, зносили пам'ятники експрезидентові Чавесу, а в деяких містах Венесуели вимкнули інтернет.

Місцеві ЗМІ пишуть також про стрілянину у Каракасі.

У столиці Венесуели, Каракасі, спалахнули масові демонстрації через сумніви щодо чесності президентських виборів. Протестувальники рушили центральними вулицями, створюючи гучний шум за допомогою кухонного приладдя. Для приборкання натовпу правоохоронці застосували сльозогінний газ.

Водночас, за інформацією місцевої правозахисної організації PROVEA, на одному з проспектів озброєні прихильники Мадуро відкрили вогонь по мирних демонстрантах.

Нагадаємо, російські окупанти скинули вибіхувку з дрона на мирних жителів села Ромашкове Білозерської громади на Херсонщині. Про це повідомили у Херсонській обласній військовій адміністрації.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в "Укренерго" попросили українців звикати до ощадливого енергоспоживання, особливо зранку і ввечері, і перенести його у день. Про це повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Головне