У Великій Британії призначили нового міністра оборони: хто такий Грант Шеппс

У Великій Британії призначили нового міністра оборони: хто такий Грант Шеппс

Новим міністром оборони Сполученого Королівства замість Бена Воллеса, став Грант Шеппс. До цього в уряді він обіймав посаду очільника Міністерства енергетики та вуглецевої нейтральності. Кадрові зміни підтвердили на Даунінг-стріт.

Для Шеппса нова посада стане п'ятою за рік. Він був міністром транспорту за Бориса Джонсона, деякий час працював міністром внутрішніх справ при Ліз Трасс і був міністром бізнесу до своєї посади в Міненерго при чинному прем'єр-міністрові Ріші Сунаку.

Як пише Sky News, наразі поки не ясно, хто замінить Шеппса на його вже колишній посаді. Телеканал допускає, що ймовірною кандидаткою може бути нинішня міністерка у справах дітей Клер Коутіньо.

На кадрові зміни у британському уряді відреагував колишній прем'єр країни Борис Джонсон.

"Сумно бачити відставку мого друга Бена Уоллеса. Прекрасний міністр оборони, який правильно відповів на багато викликів – особливо щодо України. Грант Шеппс — чудовий вибір, щоб стати його наступником", - зазначив він.

Як відомо, минулого тижня Шеппс відвідав Україну та розмістив відео свого візиту в соціальній мережі X.

"Те, що я побачив у Києві цього тижня, — це люди, які рішуче кидають виклик тиранії Путіна та агресії росії", — написав він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Воллес офіційно подав у відставку зі своєї посади в четвер, 31 серпня, вранці, заявивши, що для нього було "привілеєм" служити на цій посаді протягом чотирьох років. У своєму листі прем'єр-міністру він сказав, що Міноборони тепер "сучасніше, краще фінансується і впевненіше, ніж організація, яку я очолив у 2019 році".

Головне