У Великій Британії назвали вулицю на честь Зеленського

У Великій Британії назвали вулицю на честь Зеленського

У Великій Британії назвали вулицю на честь президента України Володимира Зеленського. У місті Харлоу в британському графстві Ессекс офіційно відкрили вулицю. Про це повідомляє ВВС.

П'ята авеню в Харлоу отримала альтернативну назву і стала П'ятою авеню – Зеленський авеню.

Новий дорожній знак мав відкривати посол України у Великій Британії Вадим Пристайко, але напереродні відкриття Пристайка звільнили з посади.

За словами місцевого депутата Роберта Хелфона, Харлоу – доречне місце для вшанування українського президента. Оскільки місто збудували для переміщених лондонських сімей після Другої світової війни.

"Місто Харлоу виникло як фенікс із попелу", - сказав Хелфон журналістам.

Він висловив сподівання, що українські міста також будуть швидко відновлені після перемоги у війні з рф.

За словами депутата, у Харлоу оселилися близько 70 українців, які залишили домівки після початку повномасштабного вторгнення російських військ.

Зазначається, що після початку повномашстабного вторгнення рф вулиці, названі на честь України, з’явилися у низці країн світу, серед яких Чехія, Польща, Литва, Норвегія, Канада, Швеція, Франція, Ісландія та США. У шістьох країнах (Чехії, Литві, Латвії, Албанії, Норвегії й Канаді) українські назви отримали вулиці та площі, на яких розташовані дипломатичні установи рф.

Нагадаємо, у Києві тимчасово не прийматимуть пропозиції нових назв для топонімів, щоб упорядкувати вже перейменовані обʼєкти. Ідеться про організаційно-правові питання, пов’язані з перейменуваннями, пояснюють у міській адміністрації.

Як повідомляли “Ми-Україна”, депутати Київради затвердили перелік із 69 пам’ятників, памʼятних знаків і елементів оздоблення, пов’язаних із СРСР чи рф. Їх демонтують чи перенесуть. 

Головне