У Тверській області рф палає та детонує склад БК: розпочато екстрену евакуацію населення

У Тверській області рф палає та детонує склад БК: розпочато екстрену евакуацію населення

Невідомі дрони у ніч на 18 вересня атакували військову частину у місті Торопець у Тверській області рф. В результаті атаки почалися сильна пожежа та детонація на складі з боєприпасами, пишуть росЗМІ.

Губернатор Тверської області Ігор Руденя заявив, що пожежа у Торопці сталась "внаслідок падіння уламків БпЛА в ході відбиття атаки силами ППО". Він також заявив, що ухвалив рішення про часткову екстрену евакуацію населення з прилеглої території.

Тим часом місцеві жителі у пабліках розповідають, що, наприклад, від села Цикареве  вже "нічого не лишилося".

"Люди потребують термінової евакуації. Семеро людей з одним веслом намагаються виїхати по озеру з Цикаревого. Ті, хто залишився, чекають на допомогу", - пише один з очевидців у пабліку "Підслухано Торопець".

У російському Міноборони вранці прозвітували про "збиття" більш як пів сотні "українських дронів", однак Тверська область у зведенні навіть не згадується. У відомстві зазначають про нібито знищення 54 БпЛА в різних областях: 27 - над Курською, 16 - над Брянською, сім - над Смоленською, три - над Бєлгородською та один - над Орловською. 

За даними засновника Frontelligence Insigh, у Торопці детонують 122-міліметрові ракети для РСЗВ "Град". 

Як писав "Ми-Україна", раніше цього місяця потужний вибух на складі боєприпасів прогримів у Воронезькій області рф.  Причиною виникнення пожежі на об'єкті в Острогозькому районі назвали атаку невідомого безпілотника. 

Головне