У центрі Львова обвалився балкон столітнього будинку разом із людиною (оновлено)

У центрі Львова обвалився балкон столітнього будинку разом із людиною (оновлено)

У центральній частині Львова ввечері 13 серпня обвалився балкон історичного будинку. Про це повідомив депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич.

Уламки впали на проїжджу частину. У момент обвалу на балконі перебував чоловік. Його госпіталізували в стані коми, однак, через травми несумісні з життям чоловік загинув.

Будівля розташована на вулиці Під Дубом, 2, написав Зінкевич. Це чотириповерхова кам'яниця, розташована на розі з проспектом Чорновола. Будинок звели близько 1914 року.

Програму співфінансування реставрації балконів у житлових будинках-пам’ятках архітектури Львова затвердили в 2019 році. До повномасштабного вторгнення рф в Україну встигли відреставрувати п’ять балконів і два еркери.

У травні 2023-го програму відновили. Поки що нових заявок не прийматимуть, але опрацьовуватимуть ті, які подали раніше, у 2020 і 2021 роках (це вісім об’єктів).

Нагадаємо,  російська армія у ніч на 14 липня здійснила чергову масовану ракетно-дронову атаку по Україні. По мирних містах та селах ворог застосував ударні дрони та ракети “Калібр” морського базування.

Як писав “Ми-Україна” раніше, 14 серпня до Києва прибув міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер. Це його перший візит до України з початку повномасштабного російського вторгнення в країну

Головне