У світі починають визнавати ООН як неефективну організацію, - нардеп

У світі починають визнавати ООН як неефективну організацію, - нардеп

У світі починають визнавати ООН, як неефективну організацію, адже не може відновити міжнародне право, яке порушує рф.

Про це розповів народний депутат, заступник Голови комітету з питань зовнішньої політики та міжнародного співробітництва Арсеній Пушкаренко.

За його словами, понад 140 країн підтримують українську Формулу миру, що є великим результатом.

"Ми говоримо з 24 лютого, що ООН є неефективною (організацією, - ред.). Сьогодні нарешті це починають визнавати більшість ключових гравців починаючи від головного секретаря ООН Гутерріша, закінчуючи Боррелем. Вони чітко перед Генасамблеєю сказали, що дійсно ООН потребує реформування. У президента Зеленського був такий меседж, що Радбез потребує реформування, адже не може бути країна, яка є агресором, ще і з правом вето. росія гарно цим маніпулює і використовує як прикриття своєї агресії і злочинів", - пояснив депутат.

Він зауважив, що такими діями рф порушує статут ООН та міжнародне право.

"Ми бачимо, що ООН не виконує свою головну функцію – зупиняти і не давати можливості починатись війнам і таким явищам, як геноцид та депортація дітей", - зауважив Пушкаренко.

Як писав "Ми-Україна" раніше, радник керівник Офісу президента України Михайло Подоляк наголосив, що міжнародне право не існує, якщо ви добровільно не хочете виконувати домовленості. Тож вплинути на росію не можна.

Головне