У США вважають, що розпочинати зараз мирні переговори між Україною та рф немає сенсу

У США вважають, що розпочинати зараз мирні переговори між Україною та рф немає сенсу

У США вважають, що розпочинати зараз мирні переговори між Україною та росією немає сенсу, адже Москва наразі не готова до них.

Про це заявив помічник державного секретаря США Джеймс О'Браєн. За його словами, чи йти на переговори з Москвою - це рішення Києва, але Сполучені Штати і досі не бачать ознак того, що росія справді готова говорити.

"Ми завжди казали, що це питання України. Ми нічого не вирішуємо про Україну без України. І я думаю, що реальність полягає в тому, що ми не бачимо жодних ознак того, що росія бажає вести змістовні, справжні мирні переговори", - пояснив О'Браєн.

Як зазначив помічник держсекретаря, президент рф Володимир Путін, ймовірно, говорить про те, аби почекати принаймні ще рік або більше, перш ніж думати про припинення цієї війни. Водночас було б безглуздо вести дискусію з боку України, оскільки це буде не діалог, а монолог про капітуляцію. Тож це не є частиною американської політики.

Нагадаємо, лише Україна може вирішувати, з ким та коли їй вести переговори про мир. Таку думку висловив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Водночас Північноатлантичний альянс повинен надати Україні всю допомогу, яка посилить позицію Києва на таких переговорах.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російський президент Володимир Путін надто рано радіє через драматичну ситуацію по всьому світу, заявила очільниця Міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Головне