У США суд відновив кримінальну справу проти Трампа за втручання у вибори

У США суд відновив кримінальну справу проти Трампа за втручання у вибори

В США Окружний суд вирішив відновити кримінальну справу проти 45-го президента Дональда Трампа щодо втручання у вибори у 2020 році. Про це повідомляє CBS News.

Раніше Верховний суд відмовився визнати за Трампом абсолютний імунітет від юридичного переслідування за дії, які він вчиняв, перебуваючи на посаді президента. Після цього Федеральний окрежний суд відновив справу проти Трампа.

"Президент непідсудний тільки за дії, вчинені ним в офіційній якості, але частина з того, що йому інкримінують, під це визначення може не підпадати", - йдеться у повідомленні.

Засідання у цій справі проти Трампа відбудеться 16 серпня у Вашингтоні. Таким чином відбудеться перезапуск справи. Однак через знаний обсяг роботи, який мають зробити судді та адвокати, подальші засідання суду імовірно не відбудуться до президентських виборів у США в листопаді. Трамп, який балотується на пост глави держави, у разі обрання президентом може призначити генерального прокурора, який накаже припинити цю справу.

Як відомо, Дональда Трампа звинувачують у незаконній змові зі своїми помічниками для того, щоб утриматися на посаді президента. Він намагався таким чином скасувати результати виборів, на яких програв чинному президентові США Джо Байдену.

Як повідомляли "Ми-Україна", кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп оголосив про свою згоду на участь у дебатах з віцепрезиденткою Камалою Гарріс.

Головне