У США ще три штати визнали Голодомор 1932—1933 років геноцидом українського народу

У США ще три штати визнали Голодомор 1932—1933 років геноцидом українського народу

Ще три штати США — Вашингтон, Мериленд і Аризона — визнали Голодомор 1932—1933 років геноцидом українського народу. Нині вже 31 американський штат ухвалив відповідне рішення.

Про це повідомила посол України у Сполучених Штатах Америки Оксана Маркарова.

"Ще три штати долучились до визнання Голодомору 1932—1933 років геноцидом українського народу та проголосили листопад місяцем памʼяті про це", — зазначила пані посол.

Нині посольство України в США спільно з Крайовим комітетом США з визнання Голодомору геноцидом активно працює над тим, аби все більше штатів визнавали цю трагедію геноцидом.

Нагадаємо, російські війська у ніч на 2 листопада щонайменше 40 разів вгатили по селищу Станістав Херсонської області, є загибла. 

"Пекельна ніч у Станіславі. У селі було більш як 40 прильотів", - написав Прокудін.

За його словами, через ворожий вогонь загинула літня жінка. Також пошкоджено будівлі ліцею та місцевої амбулаторії, приватні будинки.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російська окупаційна армія побоюється створювати скупчення важкої техніки, адже розумію, що наші сили оборони їх знищать. Масового застосування авіації ворогом не зафіксовано.

"Будь-яка ціль, яка опиняється у зоні нашого контролю, як тільки ми отримуємо можливість встановити цілі, вона обов’язково отримає вогневе ураження з нашого боку. Ефективність є, ми працюємо, але ворог це знає, тому не наважується наблизитися ближче до нас, підставити свою техніку і артилерію. Тобто руху колонами, скупчення великої техніки ворог собі не дозволяє саме тому, що ми ефективно працюємо".

 

Головне