У США розбився винищувач F-16: що відомо

У США розбився винищувач F-16: що відомо

Винищувач F-16 ВПС США розбився неподалік військової бази Холломан у штаті Нью-Мексико. Як пише ABC News, авіакатастрофа сталась 30 квітня незадовго до полудня. 

Льотчик, який був єдиною людиною на борту Fighting Falcon, вижив. Йму вдалось вчасно катапультуватися, чоловіка оперативно передали під нагляд медиків.

Нині триває розслідування для встановлення причин падіння бойового літака. 

Влада штату застерегла населення від наближення до місця авіакатастрофи F-16 задля запобігання ймовірному впливу небезпечних речовин зі борту літального апарату. 

Нагадаємо, у січні цього року у США стратегічний бомбардувальник B-1B Lancer розбився під час спроби приземлення на авіабазі "Еллсворт". Літак виконував навчально-тренувальну місію. Всі чотири члени екіпажу успішно використали систему катапультування та врятувалися.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Міноборони Нідерландів розповіли, що анонсовані 24 винищувачі F-16 Україна отримає "як тільки все буде готово". У відомстві наголосили на тому, що цей є нелегким та тривалим. Між тим, ще у лютому прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен заявила, що сучасні винищувачі можуть з'явитися в небі над Україною ще до літа. Українські військові готують цілий комплекс заходів захисту F-16 після їх передачі і одним із варіантів захисту будуть підземні бункери.


 

 

Головне