У США розбився новітній винищувач F-35: відомо (відео)

У США розбився новітній винищувач F-35: відомо (відео)

На території США стався інцидент з новітнім винищувачем F-35, який зазнав аварії під час польоту неподалік від летовища поблизу міжнародного аеропорту міста Альбукерке в Нью-Мексико. Як пише ABC News, пілот Lightning II вижив, але отримав серйозні травмування. 

Цей борт був доопрацьованим F-35. Військове командування повідомило, що льотчик переганяв винищувача з бази Lockheed Martin на авіабазу військово-морського резерву до Форт-Уерт, штат Техас. Пілот приземлився в Кіртланді для поповнення запасів пального і як тільки піднявся у небо сталася катастрофа. 

В аеропорту розповіли, що льотчик, який перебував на борту літака один, зміг катапультуватися. Його доправили до лікарні, нині чоловік перебуває у стабільному стані. 

"Пілот успішно катапультувався. Безпека є нашим пріоритетом, і ми будемо дотримуватися відповідного протоколу розслідування", - повідомила компанія-виробник винищувача Lockheed Martin. 

Нагадаємо, раніше цього місяця в оборонному відомстві Сінгапуру заявили про втрату одного зі свої винищувачів. Бойовий літак F-16 Військово-повітряних сил республіки зазнав авіакатастрофи поблизу авіабази Тенга, що на заході країни. 30 квітня винищувач F-16 ВПС США розбився неподалік військової бази Холломан у штаті Нью-Мексико. Льотчик, який був єдиною людиною на борту Fighting Falcon, вижив.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 28 травня президент Володимир Зеленський підписав двосторонню безпекову угоду з премʼєр-міністром Бельгії Александром де Кроо. В документі, серед іншого, зафіксована точна кількість винищувачів F-16, які будуть передані Повітряних силам ЗСУ. 


 
 
 

 

Головне