У Сербії запровадили режим НС у 42 муніципалітетах через повені

У Сербії запровадили режим НС у 42 муніципалітетах через повені

Потужні зливи спричинили повені в Сербії, режим надзвичайної ситуації запроваджено одразу у 42 муніципалітетах країни. Про це інформує місцеве МЗС.

"На цей час надзвичайна ситуація була оголошена у 42 муніципалітетах, точніше, у п'яти містах на всій їхній території, у 23 муніципалітетах на всій території та у 12 муніципалітетах та двох містах на частині території. З сьогоднішнього ранку ми евакуювали ще 55 людей", - вказано у повідомленні.

За даними міністерства, в цілому з підтоплених районів було вивезено на безпечні території 130 людей. У ліквідації наслідків стихії беруть участь більш як 1000 рятувальників, які допомагають в евакуації та відкачуванні води.

Помічник глави міністерства внутрішніх справ країни Лука Чаушич сказав, що прийдешня доба також буде складною, але після неї відбудеться "стабілізація ситуації".

https://twitter.com/NationIndepend/status/1669454810259546119

Нагадаємо, в окупованих Олешках на Херсонщині, які були затоплені внаслідок підриву рф дамби Київської ГЕС, був повністю знищений будинок української художниці Поліни Райко. Представник Херсонського обласного благодійного фонду ім. Поліни Райко Семен Храмцов повідомив, що через окупацію міста ніхто не буде займатися збереженням творів художниці. Першочергово необхідно просушити будинок. А вже після звільнення Олешок потрібно буде формувати групу і рятувати те, що залишиться у будівлі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, уряд Естонії схвалив принципи передачі Україні заморожених активів росії. У МЗС країни зазначили, що цей механізм дозволить Талліну законно передати Києву активи рф, що були раніше заморожені на естонській території.

Головне