У Сенаті США проголосували за допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню

У Сенаті США проголосували за допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню

Сенат США схвалив допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 мільярдів доларів США. Законопроєкт набрав потрібні 60 голосів сенаторів.

Сенатори набрали достатньо голосів для розгляду законопроекту в Палаті представників.

За словами нардепа Ярослава Железняка, голосування, найімовірніше, відбудеться наступного тижня (12-18 лютого).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається у США. Про допомогу Україні, республіканців та фактор Трампа

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак прокоментуваврезультати голосування:

"Історичне голосування! Глибоко вдячний Сенату 🇺🇸 за рішучість у захисті наших цінностей та незалежності. Це важливий крок зміцненні нашої спільної боротьби за мир та свободу. Переконаний, що разом ми здатні до великих звершень".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто гальмує допомогу США Україні: коли її можуть розглянути і у чому ризики

Нагадаємо, законопроєкт, який передбачав посилення міграційної політики та надання фінансової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, не отримав достатньої підтримки для процедурного голосування у Сенаті.

Цей двопартійний законопроєкт, спрямований на забезпечення безпеки кордонів із загальною сумою 118 мільярдів доларів, мав намір також виділити понад 60 мільярдів для допомоги Україні та понад 14 мільярдів – Ізраїлю.

До цього президент Джо Байден, який підтримав компромісний законопроєкт, заявив, що його ухвалення намагається перешкодити Дональд Трамп.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський поставив задачі перед новим керівництвом Збройних сил України, серед яких обов'язкові ротації та підвищення якості навчання.

Головне