У секторі Гази заявили про загибель понад 6500 палестинців

У секторі Гази заявили про загибель понад 6500 палестинців

Міністерство охорони здоров'я Гази, яке перебуває під контролем угруповання ХАМАС, стверджує, що понад 6500 палестинців загинули внаслідок конфлікту, що спалахнув після атаки бойовиків на Ізраїль 7 жовтня.

Цю інформацію надає видання The Guardian.

Кількість загиблих включає 2704 дітей.

МОЗ Гази, яке контролюється ХАМАС, опублікувало оновлені дані про жертви. За цими даними, загинули 6546 палестинців, яких атакувала ізраїльська авіація в секторі Газа. Ця статистика включає 756 осіб, з яких 344 – діти, які були вбиті протягом останніх 24 годин. Загалом було поранено 17 439 осіб.

Зазначено, що відсутність можливості перевірити достовірність цих даних, наданих з Гази. Також відомо, що Ізраїльські Збройні Сили (ЦАХАЛ) розпочали останній хвилю авіаційних атак після нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня, що призвело до загибелі щонайменше 1400 ізраїльських громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наземна операція в Секторі Гази: почати не можна завершити

Нагадаємо, Ізраїль через заяви Антоніу Гутерреша вирішив відмовляти представникам ООН у візах.

За словами посла Ізраїля в ООН Гілада Ердана, його країна відмовить у візах офіційним особам ООН. Також він наголосив, що слова Гутерреша про ХАМАС були дуже схожі на виправдовування терористів та їхнього жорстокого нападу на Ізраїль.

"Через його (Антоніу Гутерреша, - ред.) зауваження ми відмовимо у видачі віз представникам ООН", - заявив Ердан.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, ворог активізував авіацію у районі зернового коридору.

Головне