У секторі Гази загинули понад 10 тисяч людей, відкрився пункт пропуску "Рафах"

У секторі Гази загинули понад 10 тисяч людей, відкрився пункт пропуску

Підконтрольне ХАМАС Мінохорони здоровʼя повідомляє, що в секторі Гази вже загинули 10 022 людини, серед який 4 104 дитини. Поранені — 25 408 людей.

Арабське медіа Al Jazeera пише, що ізраїльська авіація продовжує завдавати ударів по сектору і влучила щонайменше в три медичних центри. ЦАХАЛ, однак, стверджував, що бойовики ХАМАС використовують лікарні як прикриття і мають під ними мережу тунелів.

Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель вкотре закликає до гуманітарної паузи. З таким самим закликом виступила ООН, яка сьогодні повідомляла, що в секторі загинули 88 її працівників. Водночас Єврокомісія збільшує гуманітарну допомогу сектору Гази на збільшує гуманітарну допомогу сектору Газа на 25 мільйонів євро. Загалом ЄС виділяє цивільним сектору Гази 100 мільйонів євро.

Тим часом у секторі Гази відкрився пункт пропуску "Рафах". Через нього до Єгипту евакуюються іноземці.

Як писали "Ми-Україна" раніше, військовослужбовці Армії оборони Ізраїлю за минулу бойову добу завдали ураження по щонайменше 450 об'єктах угруповання ХАМАС в Секторі Гази, а також захопили під свій контроль опорний пункт бойовиків. 

Як пише The Times of Israel, захоплений "опорник" включає в себе обладнані для спостереження пости, майданчики для тренувань, підземні тунелі та ракетні пускові позиції. 

Головне