ЦАХАЛ захопив опорний пункт ХАМАС в Газі та ліквідував керівника спецоперацій угруповання

ЦАХАЛ захопив опорний пункт ХАМАС в Газі та ліквідував керівника спецоперацій угруповання

Військовослужбовці Армії оборони Ізраїлю за минулу бойову добу завдали ураження по щонайменше 450 об'єктах угруповання ХАМАС в Секторі Гази, а також захопили під свій контроль опорний пункт бойовиків. 

Як пише The Times of Israel, захоплений "опорник" включає в себе обладнані для спостереження пости, майданчики для тренувань, підземні тунелі та ракетні пускові позиції. 

Крім того, під час ударів по терористах у Газі було знищено керівника спецоперацій ХАМАС Джамаля Мусу. Під часі інших наземних боїв було ліквідовано ще декілька польових командирів радикального угруповання.

Як відомо, напередодні ввечері ЦАХАЛ заявив про повне оточення міста Газа та розділення площі населеного пункту на дві частини - південну та північну. Ізраїльські медіа написали, що Армія оборони увійде в Газу упродовж наступних 48 годин.

Облога Гази відбулася на тлі застережень, які Сполучені Штати адресували ліванській "Хезболлі" та Ірану. У Вашингтоні чітко висловились щодо своєї готовності втрутитися у хід бойових дій у разі їх вступу у конфілкт. 

Нагадаємо, Центральне командування Збройних сил США анонсувало, що атомний підводний човен класу Ohio,  оснащений балістичними ракетами, відправляється до Близького Сходу. 

 Як писав "Ми-Україна" раніше, державний секретар США Ентоні Блінкен 5 листопада прибув до Іраку для неоголошеного візиту, під час якого провів переговори з прем'єр-міністром Мохаммедом аль-Судані.

Головне