У секторі Гази за 75 днів загинуло 136 співробітників ООН, - Гутерреш

У секторі Гази за 75 днів загинуло 136 співробітників ООН, - Гутерреш

За 75 днів бойових дій у секторі Гази загинуло 136 працівників ООН. Про це повідомив генеральний секретар Антоніу Гутерреш у X (Twitter).

"Ми стали свідками загибелі 136 наших колег у Газі за цей період – це рівень трагедії, якого ніколи раніше не відзначало ООН. Багато з наших співробітників були вигнані зі своїх домівок", - зазначив він.

Гутерреш також висловив вдячність тисячам гуманітарних працівників, які ризикують своїм життям, надаючи допомогу мирним жителям сектора Гази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінансова корекція 2024: відчайдушна спроба зупинити закономірне і незворотне

Ситуація в Газі також стала предметом уваги Ради безпеки ООН, яка в п'ятницю після тривалих консультацій прийняла резолюцію, запропоновану ОАЕ. Документ передбачає створення посади старшого гуманітарного координатора з відновлення, якому буде доручено перевірку всіх гуманітарних вантажів, що направляються в анклав.

Нагадаємо, Збройні сили Ізраїлю відзвітували про знищення великої мережі тунелів в центральній частині найбільшого за населенням міста Сектора Гази. Як інформує ЦАХАЛ, саме тут переховуватись лідери угруповання ХАМАС, коли їхні бойовики напали на ізраїльські кібуци 7 жовтня.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни знову атакували прифронтову ТЕС - постраждали пʼятеро енергетиків.

Головне