У Саудівській Аравії розподілять відповідальність за пункти "формули миру" 

У Саудівській Аравії розподілять відповідальність за пункти

Понад 40 держав-учасників зустрічі у місті Джидда в Саудівській Аравії в суботу й неділю розподілять між собою відповідальність щодо окремих пунктів української "формули миру". Про це повідомив заступник голови Офісу президента України Ігор Жовква у інтерв'ю до "Радіо Свобода".

Жовква пояснив, що не всі держави будуть брати участь в організації всіх десяти принципів української "формули миру", й це "абсолютно нормально".

"Тому одним із завдань саміту в Джидді буде розподіл відповідальності між країнами щодо співорганізації чи співлідерства у тому чи іншому пункті", – додав він.

Перемовини покликані переконати країни Південної Америки, Африки та Південно-Східної Азії підтримати мирний план України. Він передбачає припинення війни шляхом повернення українських територій, які тимчасово окупувала росія.

У листопаді 2022 року президент України Володимир Зеленський на саміті лідерів «Великої двадцятки» (G20) запропонував 10 кроків до миру, які передбачають відновлення територіальної цілісності України:

  1. Радіаційна та ядерна безпека.
  2. Продовольча безпека.
  3. Енергетична безпека.
  4. Звільнення всіх полонених і депортованих.
  5. Виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку.
  6. Виведення російських військ і припинення бойових дій.
  7. Повернення справедливості.
  8. Протидія екоциду.
  9. Недопущення ескалації.
  10. Фіксація закінчення війни.

Нагадаємо, Китай підтвердив участь у саміті щодо України в Саудівській Аравії, який відбудеться вже 5-6 серпня у місті Джидда.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Південна Корея розглядає можливість участі в багатонаціональних переговорах щодо України в Саудівській Аравії цими вихідними. Сеул планує відправити високопосадовця з президентського Управління нацбезпеки.

Головне