У Румунії заявили, що атаки рф на південні порти поблизу їх кордонів - це воєнні злочини

У Румунії заявили, що атаки рф на південні порти поблизу їх кордонів - це воєнні злочини

Глава Міністерства закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску заявила, що російські атаки на південні порти поблизу їх кордонів - це воєнні злочини.

Про це посадовиця заявила перед початком неформальної зустрічі міністрів закордонних справ Європейського Союзу у Києві. За її словами, у Румунії вже знаходили уламки російських ударних дронів.

"Російські атаки проти цивільної інфраструктури, у тому числі портів на Дунаї, дуже близько до кордону Румунії – це воєнні злочини… Те, що робить росія поруч з нашим кордоном, підриває українську економіку, продовольчу безпеку, у тому числі на глобальному рівні, та цивільну навігацію у Чорному морі", - наголосила Одобеску.

Вона також зазначила, що Румунія продовжить допомагати Україні з транзитом зернових. Наразі через "шляхи солідарності" у Румунії провезли до 25 млн тонн української продукції.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Румунія перекидає системи протиповітряної оборони ближче до кордону з Україною. Вона також збільшує кількість військових спостережних пунктів і патрулів через атаки російських дронів на зернові об’єкти.

Головне