У Румунії затвердили новий уряд після зміни прем’єр-міністра

У Румунії затвердили новий уряд після зміни прем’єр-міністра

Парламент Румунії затвердив новий уряд. Це відбулося після того, як посаду прем’єр-міністра за ротаційним принципом перейняв Марчела Чолаку. Він є лідером Соціал-демократичної партії з правлячої коаліції.

Про це повідомило видання Digi24. Як зазначається, новий склад уряду підтримали 290 голосами "за". Водночас проти голосували 95 депутатів.

Крім того, Міністерство закордонних справ очолить Лумініца Одобеску, яка раніше була постійною представницею Румунії в Раді ЄС та радницею президента.

Прем'єр Чолаку після голосування наголосив, що спробує "виправдати очікування румунів". При цьому президент країни Клаус Йоганніс побажав успіху новому уряду. Він зазначив, що ротація прем’єрів відбулася швидко та без проблем.

"Це вперше для Румунії у коаліції відбувається такий рух. Це важливо для румунської політики, для Румунії та румунського народу, тому що такий підхід до політики демонструє, що політичні діячі серйозно ставляться до своїх мандатів", – заявив Йоганніс.

Новий прем'єр Марчел Чолаку та міністри нового уряду складають присягу у палаці Котроченському палаці. 

Нагадаємо, прем’єр-міністр Румунії Ніколае Чуке оголосив про відставку. Дане рішення було ухвалено за домовленістю з партіями коаліції після тривалих протестів вчителів.

За словами Чуке, він погодився на відставку, щоб забезпечити  стабільність в країні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, посол Румунії в Кенії Драгош Тігау потрапив у расистський скандал через свої висловлювання. Міністерство закордонних справ Румунії відкликає його.

Головне