У Румунії заявили про намір відіграти "ключову роль" у повоєнній відбудові України

У Румунії заявили про намір відіграти

У Румунії планують відіграти "ключову роль" у післявоєнній відбудові України. Про це заявив очільник румунського уряду Марчел Чолаку, пише Європейська правда.

Під час зустрічі з державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном румунський прем’єр заявив, що сильними сторонами його країни є безпека, географічна близькість, морське, річкове, залізничне і автодорожнє сполучення. На думку Чолаку, ці сфери можуть стати цікавими для американських інвесторів, які долучаться до відбудови України.

Також він наголосив, що Румунія допомагатиме Україні, скільки вона цього потребуватиме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зʼявиться реєстр постраждалих від війни: хто до нього потрапить та навіщо він потрібен

Блінкен, зі свого боку, висловив подяку Румунії за її позицію та додав, що нині співпраця двох країн надзвичайно потужна.

"Ми вдячні Румунії за допомогу Україні та за співпрацю на Чорному морі. Наші країни також тісно співпрацюють у цивільних питаннях, ми дуже тісно співпрацюватимемо в майбутньому, і наслідки будуть помітні у прогресі, який буде досягнутий", - зазначив держсекретар США.

Як повідомляли "Ми-Україна", прем'єр-міністр Денис Шмигаль оголосив, що Європейська комісія виділить Україні на відновлення 335 млн євро. Також ці кошти спрямують на запровадження реформ.

Головне