У Румунії створюють найбільший в Європі заповідник із рисями та зубрами

У Румунії створюють найбільший в Європі заповідник із рисями та зубрами

У Румунії збираються створити "європейський Єллоустоун" — найбільший на континенті заповідник дикої природи. Йдеться про понад 100 тисяч гектарів гірського масиву Фегераш у Трансильванії, повідомляє The Guardian.

На густо порослих лісом схилах гір, серед водоспадів і мальовничих озер, живуть вовки, рисі, зубри і, звісно, ведмеді.

Популяція зубрів у Румунії зникла двісті років тому. Кілька років тому Фонд збереження Карпат почав переселяти цих тварин із Німеччини та Польщі. Фахівці вважають, що зубри довгий час були відсутньою ланкою в біосистемі трансильванських Карпат. Порахували, що для відновлення популяції потрібно досягти кількості у сто тварин.

Фонд викуповує ділянки лісу, щоб зберегти його від вирубування. Вже купили майже 27 тисяч гектарів лісів і луків. Мета — захистити якомога більшу площу дикої природи, що дозволить існувати великій кількості хижаків.

Жорін зазначив, що успіхів ці атаки не мають, оскільки військові Збройних сил України дають їм відсіч. При цьому на півдні від міста Бахмут з українськими військовими воюють російські десантники. Саме вони найчастіше йдуть в атаку і є найбільш ефективними у загарбників.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українські тральщики-шукачі мін "Чернігів" (M310) і "Черкаси" (M311) беруть участь у британських навчаннях Joint Warrior -23-II.

Головне