У Румунії стартують навчання українських пілотів на F-16, - DW

У Румунії стартують навчання українських пілотів на F-16, - DW

В Румунії на військово-повітряній базі Фетешті розпочались тренування українських пілотів на винищувачах F-16.

Про це повідомляє DW.

Планується, що навчання пілотів у центрі, розташованому за 150 кілометрів на сході від Бухареста, триватиме пів року. Компанія Lockheed, виробник F-16, забезпечила інструкторів і технічний персонал для проведення тренувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ефективність F-16 в Україні залежатиме від зброї, яку нададуть з літаками: яка потрібна

Раніше стало відомо, що прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте провів розмову із президентом України Володимиром Зеленським 30 жовтня. Винищувачі F-16, обіцяні для захисту українського повітряного простору, прибудуть до навчального центру в Румунії протягом двох тижнів.

Рютте також підкреслив, що Нідерланди будуть продовжувати підтримувати Україну під час російської агресії стільки, скільки це буде потрібно. Він зауважив, що криза в Ізраїлі та Газі не відвідує увагу Нідерландів від України.

Нідерландський посадовець підкреслив важливість розслідування російських воєнних злочинів і заявив, що Нідерланди продовжать брати участь у розслідуванні злочинів, вчинених росією. Він розповів, що в Україні вже діє четверта нідерландська криміналістична місія під егідою Міжнародного кримінального суду, яка збирає докази воєнних злочинів.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, група українських військових прибула до Іспанії та розпочинає навчання з використання зенітно-ракетних комплексів Hawk. 

Головне