У росії суд відмовився випустити з СІЗО американського журналіста Гершковича

У росії суд відмовився випустити з СІЗО американського журналіста Гершковича

У Москві суд визнав “законним” рішення Лефортовського суду, який на два місяці відправив під арешт американського журналіста з The Wall Street Journal Евана Гершковича через підозру у шпигунстві. Про це повідомляє російський Інтерфакс.

Згідно з оприлюдненими даними, захист Гершковича просив змінити журналісту запобіжний захід і випустити його з СІЗО. Проте московський суд залишив попередній запобіжний захід без змін, тобто відхилив апеляції адвокатів Гершковича.

Засідання суду було закритим, адже матеріали справи Гершковича на росії раніше засекретили.

Адвокат американця Тетяна Ножкіна після суду заявила, що її підзахисний своєї вини не визнає.

Нагадаємо, наприкінці березня в російському Єкатеринбурзі безвісти зник журналіст The Wall Street Journal Еван Гершкович. Він займався у місті написання матеріалу про “групу Вагнера”. Близько доби громадянин США не виходив на зв’язок. Згодом стало відомо, що ФСБ рф затримала Евана Гершковича за підозрою у шпигунстві. Американця нібито зловили в момент спроби отримання ним “секретних відомостей”. У ФСБ заявили, що журналіст вивідував секретні дані про роботу ”одного з підприємств російського військово-промислового комплексу” на користь Білого дому.

Згодом стало відомо, що Лефортовський суд Москви арештував Евана Гершковича до 29 травня

Як повідомляли "Ми-Україна", репортер видання The Wall Street Journal Еван Гершкович, якого у росії заарештували за обвинуваченнями у шпигунстві, надіслав батькам першого листа.

Головне