У росії повідомили про атаку дронів на Бєлгородську область

У росії повідомили про атаку дронів на Бєлгородську область

У росії повідомили про атаку дронів на Бєлгородську область у ніч проти понеділка, 11 вересня. Російська протиповітряна оборона нібито збила дві цілі.

Про це повідомляють Міноборони рф та губернатор Бєлгородської області Вячеслав Гладков.

Два дрони збили близько 01:20. За інформацією губернатора, постраждалих внаслідок атаки немає. 

Крім того, фрагменти одного з безпілотників нібито впали на проїжджу частину поряд із приватним будинком. Додаткові деталі наразі невідомі.

Нагадаємо, мер Москви Сергій Собянін 5 вересня повідомив, що на російську столицю знову летіли безпілотники. Цього разу, за його словами їх було три, всі нібито знищила ППО. Один із дронів був збитий силами та засобами російського ППО над Калузькою областю, другий – Істринському районі Московщини.

“Сьогодні вночі силами ППО знищені безпілотники у Калузької області та в Істринському районі, які намагалися здійснити атаку на Москву. Руйнувань та постраждалих на місці падіння уламків попередньо немає“, – написав Собянін.

Дещо згодом мер російської столиці повідомив про ще одну ліквідовану повітряну загрозу та додав, що в Істринському районі було пошкоджено “побутовий об’єкт”.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Міноборони допустило до експлуатації у Збройних силах України дрон SAKER SCOUT зі штучним інтелектом. Як зазначається, система за допомогою просунутої оптики самостійно розпізнає і фіксує координати техніки ворога (навіть замаскованої) негайно передаючи інформацію в командний пункт для прийняття відповідного рішення.

Головне