У росії погрожують наслідками Румунії, яка видворила 40 працівників посольства рф

У росії погрожують наслідками Румунії, яка видворила 40 працівників посольства рф

У Міністерстві закордонних справ росії пообіцяли дати відповідь на рішення Румунії про скорочення російського представництва у своїй країні.

Про це МЗС росії заявило для російського пропагандистського агентства "РИА Новости".

"Як раніше заявляла російська сторона, росія дасть відповідну відповідь", – наголосили в російському зовнішньополітичному відомстві.

Що саме збирається робити російський уряд - наразі невідомо.

Нагадаємо, посольство росії в Румунії залишили 40 дипломатів та представників технічного персоналу. Їх вивезли до росії спеціальним рейсом разом з членами їхніх родин. Таким чином, Москва виконала наказ МЗС Румунії скоротити дипломатичну присутність рф в країні.

За словами представників Румунії, на спецборту перебували 11 дипломатів та 29 технічно-адміністративних співробітників. Літак вилетів із затримкою в шість годин.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, парламент Румунії затвердив новий уряд. Це відбулося після того, як посаду прем’єр-міністра за ротаційним принципом перейняв Марчела Чолаку. Він є лідером Соціал-демократичної партії з правлячої коаліції. Як зазначається, новий склад уряду підтримали 290 голосами “за”. Водночас проти голосували 95 депутатів.

Крім того, Міністерство закордонних справ очолить Лумініца Одобеску, яка раніше була постійною представницею Румунії в Раді ЄС та радницею президента. Прем’єр Чолаку після голосування наголосив, що спробує “виправдати очікування румунів”. При цьому президент країни Клаус Йоганніс побажав успіху новому уряду. Він зазначив, що ротація прем’єрів відбулася швидко та без проблем.

Головне