У росії почали "суд" над бійцями батальйону "Айдар"

У росії почали

У росії почали "суд" над бійцями батальйону "Айдар". Як повідомляють російські пропагандистські медіа, полонених звинувачують в участі в терористичній організації, насильницькому захопленні влади та зміні конституційного ладу "ДНР". Про це повідомляють у ефірі "Ми-Україна".

Росія вважає український батальйон "екстремістською організацією". Адвокат одного з обвинувачених Павло Косован раніше заявляв, що бійців звинувачують за статтям так званого кримінального кодексу псевдореспубліки "ДНР".

Одна зі "статей" – "насильницьке захоплення влади та зміна конституційного ладу" та "участь у діяльності терористичної організації". Статті зі створеного окупантами "кримінального кодексу" так званої республіки в ході розгляду справи збираються змінити на статті кримінального кодексу рф.

 10 липня 2023 полонених тримали в СІЗО на окупованій території Донецької області. Потім їх відправили до СІЗО Ростовської області росії. 

Як писав “Ми-Україна” раніше, в Міноборони повідомили, що українські війська на південному фронті за час наступу звільнили понад 192 кв. км території, протягом минулого тижня ЗСУ на цьому напрямку просунулися на понад 12 кілометрів квадратних. Водночас на Бахмутському напрямку за час наступу звільнено близько 35 кв. км території, зокрема за минулий тиждень – ще близько чотири кв. км.

Головне