У російський порт прибув в'єтнамський ракетний фрегат

У російський порт прибув в'єтнамський ракетний фрегат

В'єтнамський ракетний фрегат "Хунг Дао" прибув до російського порту Владивосток 24 липня. Про це із посиланням на пресслужбу Тихоокеанського флоту рф пише Reuters.

Російська сторона заявляє, що судно прибуло з "діловим візитом".

Також відомо, що фрегат "Хунг Дао", який належить до Військово-морських сил Соціалістичної Республіки В'єтнам, планує залишатися в росії до кінця поточного місяця.

Видання пише, що цей корабель був побудований в рф і прийнятий на озброєння ВМС В'єтнаму в 2018 році. Згідно з інформацією від "Рособоронекспорту" - російського експортера оборонної продукції - "Хунг Дао" - це легкий фрегат з максимальною водотоннажністю 2500 тонн. Він призначений для пошуку, відстеження та знищення надводних, підводних та повітряних цілей противника.

Примітно, що цей візит відбувається через кілька тижнів після поїздки російського диктатора Володимира Путіна до В'єтнаму. Під час цього візиту Путін заявив про намір побудувати "надійну архітектуру безпеки" в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. США негайно відреагували на цю подію засудженням. У Вашингтоні наголосили, що Ханой, вітаючи у себе кремлівського диктатора нормалізує "кричущі порушення міжнародного права".

Нагадаємо, невдовзі після візиту Путіна у Ханой США та В’єтнам обговорили посилення співпраці.
 
Як писав "Ми-Україна" раніше, минулого місяця на Кубу з п’ятиденним візитом прибули російський фрегат "Адмірал Горшков" та атомний підводний човен "Казань" у супроводі буксира та паливного судна
 

 

Головне