У рф спалили авто головного конструктора ГЛОНАСС (відео)

У рф спалили авто головного конструктора ГЛОНАСС (відео)

У Москві вночі 5 вересня підпалили Toyota Land Cruiser головного конструктора Глобальної навігаційної супутникової системи (ГЛОНАСС) Валерія Бабакова.

Про це пишуть росЗМІ.

Двоє невідомих підпалили машину Бабакова близько другої години ночі на вулиці Ісаковського в районі Строгіно. Вогонь також перекинувся на Mazda і BMW, які стоять поруч, їх пошкоджено.

Ця автівка, згідно з даними російських ЗМІ, належала гендиректору КБ "Навіс".

Це підприємство виробляє апаратуру для систем супутникової навігації ГЛОНАСС, GPS та GALILEO.
Бабаков раніше керував роботами зі створення перших в СРСР приладів, що використовують сигнали супутникових систем "Цикада", "Парус" і "Транзит", є конструктором НАП ГЛОНАСС.

Довідка.

ГЛОНАСС - це російська супутникова система навігації, що надає послуги безкоштовно і без обмежень, а також зашифрований сигнал підвищеної точності для спеціального застосування. За ідеєю, йдеться про військове застосування. Тобто супутникова система може працювати у двох напрямках - для цивільного застосування і на потреби військових.

Від самого початку система ГЛОНАСС і розроблялася для військового застосування ще за часів Радянського Союзу. росія отримала навігаційну супутникову систему, розроблену 1982 року, у спадок.

Основою системи зараз є до 24 супутників, що рухаються над поверхнею Землі.

Водночас 2013 року США відмовили в дозволах на будівництво російських вимірювальних станцій через побоювання, що систему ГЛОНАСС можуть використовувати у військових цілях.

Незважаючи на повномасштабну агресію росії проти України, виробники не відмовилися від користування російською навігаційною системою.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Верховна Рада звільнила Олексія Резнікова.

Головне