У Раді зареєстрували постанову про звільнення міністра агрополітики Сольського

У Раді зареєстрували постанову про звільнення міністра агрополітики Сольського

У Верховній Раді України зареєстрували проєкт постанови про звільнення Миколи Сольського з посади міністра аграрної політики та продовольства.

Про це йдеться на сайті парламенту.

Згідно з інформацією, проєкт постанови був зареєстрований близько 16:00 за ініціативою групи депутатів з партії "Батьківщина".

Варто зазначити, що 24 квітня в Вищому антикорупційному суді України мало відбутися засідання щодо обрання запобіжного заходу міністру Сольському у справі про схему заволодіння державною землею, але його перенесли на 25 квітня через виклик Сольського до Верховної Ради.

Що відомо про справу Сольського?

 

23 квітня стало відомо, що Сольського викрили на діях, спрямованих на незаконне захоплення державної землі на суму 291 млн гривень, а також на спробі заволодіння іншими земельними ділянками на 190 млн гривень. Йому було оголошено підозру. Розслідування показало, що злочинну групу, керівником якої був чиновник, складали працівники Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, а також особи, які мали вплив на їхню діяльність, включаючи так званих кураторів. НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому голові Держгеокадастру Олександру Колотіліну та заступнику Сольського Маркіяну Дмитрасевичу. Загалом у справі 12 підозрюваних.

Антикорупційники проситимуть суддів взяти під варту підозрюваного у привласненні держземель очільника Мінагро Миколу Сольського із альтернативою внесення застави у розмірі 200 млн грн

Як писав "Ми-Україна" раніше, США оголосили про виділення нового пакета допомоги Україні на 1 мільярд доларів та оприлюднили повний список його вмісту.

Головне